Rasmus Sandin blir ambassadör för Börje Salming ALS-stiftelse

Rasmus Sandin, 22-åringen från Uppsala som sedan 2018 spelar i Toronto Maple Leafs, är ambassadör för Börje Salming ALS-stiftelse.
Börje Salming och Rasmus Sandin
Börje Salming och Rasmus Sandin i Toronto.
Foto: Privat

– Det känns väldigt ärofyllt att vara ambassadör för Börje Salming ALS-stiftelse. Jag kommer att jobba med att sprida kunskap om ALS och öka synligheten för stiftelsen, säger Rasmus Sandin. 

Rasmus Sandin är ursprungligen från Uppsala och numera back i Toronto Maple Leafs. Rasmus har också fått möjlighet att träffa Börje Salming i Toronto. 

100 procent på isen

– Jag hade förmånen att lära känna honom utanför isen och han var en lika fantastisk person som alla säger. Börje var väldigt ödmjuk och oavsett vad han gjorde så gav han 100 procent, och det är något som betyder väldigt mycket för mig. 

Rasmus, som är född 2000, är för ung för att ha sett Börje live på isen, men har studerat Börjes spelstil genom att titta på videoklipp. 

– Börje var ju en lagspelare utan dess like, han ville alltid vinna och offrade sig för laget. Jag hoppas att jag kan ge något tillbaka till Börje och hans familj genom att vara ambassadör för Börje Salming ALS-stiftelse. 

Utöver Rasmus Sandin är Ingemar Stenmark och Rolf Edberg ambassadörer för Börje Salming ALS-stiftelse. Rolf Edberg är före detta hockeyproffs i Nordamerika och är stiftelsens anhörigambassadör.

Text: Elisabeth Nore

Dela inlägg