Padel för Börje i Sickla        

Padelturnering under två dagar och ett specialdesignat racket på auktion. I december arrangerade Centurion Padel i Sickla en turnering för att stötta Börje Salming ALS-stiftelse.
Jonas Jansson och Anne Mellström, vinnare i mixklass under Börje Salming Padel Open.
Jonas Jansson och Anne Mellström, vinnare i mixklass under Börje Salming Padel Open.
Foto: Patrik Enbacka

– Både jag och min bror har ett förflutet inom hockey och jag blev väldigt berörd av Börjes och hans familjs kamp mot ALS och det kändes självklart att jag ville göra något, säger Patrik Enbacka, delägare av Centurion Padel i Stockholm.

21 sekunder tystnad

Samtidigt var det flera spelare i hallen som hörde av sig och hade samma tanke – att de ville göra något för Börje Salming. 

– Vi tänkte först arrangera något efter årsskiftet men fick rådet av Karin Karlström från Börje Salming ALS-stiftelse att göra det så snart som möjligt. Vår gemensamma förhoppning var att Börje skulle hinna vara med och vi hade tre veckor på oss att få allt på plats. 

Börje Salming Padel Open inleddes fredagen den 9 december med att företag köpte in sig och körde mini-turneringar under två timmar mellan 8.00 och 20.00. Dagen därpå var det samma upplägg, men för privatpersoner. Och varje två-timmarpass inleddes med 21 tysta sekunder för att hedra Börje. 

– Det var mäktigt att se hur spelarna varannan timme byttes ut och gick från djupt allvar med böjda huvuden till hög energi och snabbt spel. 

Bastu och öl med Börje

Patrik berättar att han våren 2021 fick tillfälle att spela padel med Börje i just Centurionhallen. En match han minns med glädje. 

– Börje hade en fantastisk bollkänsla, men dessvärre vann jag. Börje hade ju en del känningar efter alla skador som NHL-proffs. Efter matchen tog vi en bastu och en öl och jag satt som en liten skolgrabb och lyssnade på honom.

Utöver padelspel i 24 timmar under Börje Salming Padel Open arrangerade Patrik även en auktion på ett specialdesignat padelracket med Börje Salming ALS-stiftelses och AIK:s logga. 

Auktionen och intäkterna för spel och andra aktiviteter under helgen i december bidrog med 117 000 kronor till Börje Salming ALS-stiftelse. 

Text: Elisabeth Nore

Dela inlägg