Kompisgängets auktion och ALS-rosetter i Iggesund 

Ett kompisgäng som träffas för att spela hockey på en utomhusrink i Iggesund ville i år göra något för Börje. Det blev en auktion, ALS-rosetter och en speciell känsla under årets Winterclassic.
Kompisgänget i Iggesund
Kompisgänget efter avslutad match på utomhusrinken i Iggesund. Foto: Privat

– Det är alltför enkelt att bara snacka och alla kan göra något för att bidra, säger Micke Hall, som till vardags är brandman i Stockholm och under kompisgängets årliga event kallar sig för materialare. 

Sedan sju år tillbaka samlar han och kompisarna Pär Lundberg och Mattias Fredlund ett gäng vänner på Movallen IP i Iggesund för att umgås och spela hockey. Men i år ville Pär göra det på ett nytt sätt. 

– Vi var alla tagna av beskedet att Börje drabbades av ALS och plötsligt lämnade oss och Pär föreslog att även vår lilla grupp kunde göra något för att bidra till Börje Salming ALS-stiftelsen. 

ALS-rosetter och eldbål

Alla spelarna gjorde vars en ALS-rosett och satte på matchtröjorna och runt utomhusrinken tändes 40 marschaller och eldbål. Efter första matchen höjdes en skål för Börje.

ALS-rosett på matchtröja
ALS-rosett designad av hockeygänget i Iggesund.

– Jag tror att vårt upplägg på Movallen IP i Iggesund är något som Börje skulle ha gillat. Hockey på en utomhusrink med enbart månen som belysning och fint preppad is av en snäll vaktmästare på en ismaskin från 70-talet. 

Micke Hall reflekterar även över medmänniskan Börje. 

– Jag har haft turen att träffa Börje och skaka hand med honom två gånger. Han måste ha fått stå ut med mängder av sådana som jag, som vill fram och hälsa och ändå var han alltid lika vänlig och tillmötesgående, säger Micke Hall.

Utöver årets hockey och umgänge under Winterclassic ingick i år även en auktion på tre plagg. I potten fanns en keps, en t-shirt och en hoodie och alla brandade med Börje Salming ALS-stiftelse. Tillsammans med klistermärke Börje Salming, som spelarna fick köpa för att sätta på hjälmarna, hamnade slutsumman till stiftelsen på 4 900 kronor. 

Text: Elisabeth Nore

Dela inlägg