En kväll för Börje – en hyllnings- och insamlingsgala på Berns

En kväll för Börje arrangeras av Börje Salming ALS-stiftelse den 26 april på Berns. Syftet är att hylla en stor hockeyspelare och människa och samtidigt förmedla vad som händer inom ALS-forskning och vad stiftelsen bidrar med. Utöver ett stort antal välkända personer inom hockey och näringsliv kommer Helen Sjöholm och Tommy Körberg att uppträda.
Börje Salming i väst och skjorta
En kväll för Börje är en hyllnings- och insamlingsgala på Berns den 26 april. Foto: Pär Olsson

– Vi är glada att kunna arrangera En kväll för Börje och att så många välkända profiler från hockey, näringsliv och artister som Helen Sjöholm och Tommy Körberg är med och ställer upp för stiftelsen, säger Karin Karlström, initiativtagare och grundare av Börje Salming ALS-stiftelse. 

Stefan Borg, utrikesreporter, är tillsammans med Karin Karlström galans konferencierer. Från stiftelsen medverkar även Rikard Josefson, vd Avanza Bank, och Nicklas Lidström, Detroit Red Wings VP of Hockey Operations.

ALS-forskning i Sverige och internationellt

Ulf Hedin, professor vaskulär kirurgi vid Karolinska Institutet, är stiftelsens forskningssamordnare och kommer att tala om ALS-forskning i Sverige och internationellt, tillsammans med Caroline Ingre, överläkare, ME Neurologi Karolinska Institutet.     

– Det finns ett stort engagemang i hela Sverige kring Börje och stiftelsen, och det här blir ett tillfälle för oss att förmedla hur vi arbetar och vår plan framöver för att stödja ALS-forskning och anhöriga.

Karin Karlström, grundare Börje Salming ALS-stiftelse
Karin Karlström, initiativtagare och grundare av Börje Salming ALS-stiftelse. Foto: Pär Olsson

Stiftelsen har flera ambassadörer som verkar för att uppmärksamma ALS och behovet av forskning. Av dem kommer bland andra Mats Sundin, före detta Toronto Maple Leafs, och Sveriges överbefälhavare Micael Bydén att medverka. Båda var nära vänner till Börje Salming.   

Familjen Salming medverkar

Även Pia Salming och Stig Salming medverkar under En kväll för Börje. 

– Stiftelsen har sedan start samlat många namnkunniga personer och det är tillsammans med dem som vi kan genomföra vårt uppdrag att stödja ALS-forskning och anhöriga. Nu ser vi fram emot en kväll då vi kan dela kunskap och glädje tillsammans med alla våra hockey- och Börjevänner.

Under En kväll för Börje serveras en trerättersmiddag med doft och smak från Norrland. Allt överskott från galan kommer att gå till Börje Salming ALS-stiftelse. 

Vill du vara med under En kväll för Börje den 26 april på Berns? Mejla till info@borjesalmingstiftelse.se för mer information.

Text: Elisabeth Nore  

Dela inlägg