AIK:s hyllning till Börje och barnen

När AIK hade en hemmamatch mot Modo i början av december arrangerades en hyllning till Börje och samtidigt bjöd klubben in 600 barn att vara med. Barnens tolkning av Gnagis och klubbmärket har nu blivit en tröja som ska säljas till förmån för stiftelsen.
Freja med Gnagis och AIK:s-klubbmärke
Frejas teckning med Gnagis och AIK:s-klubbmärke blev en tshirt som kommer att säljas till förmån för stiftelsen. Foto: AIK-Hockey

– AIK:s spelare hade uppvärmningströjor med nummer 21 och vi visade filmer på jumbotronen med hockeylegendarer som berättade vad Börje betydde för dem. Det var starkt och många berördes av stämningen, säger Markus Krantz, kommunikationsansvarig AIK. 

När Börje lämnade NHL 1990 och återvände till Sverige föll valet på AIK och kärleken från AIK och alla supportrar är stor. 

– Börje var inte bara en hockeyspelare utan också en person som tog sig tid och engagerade sig i andra människor och som kämpade för många, inte minst för ungdomar och barn. 

600 barn på läkaren

Som en extra hyllning bjöd AIK in 600 barn från föreningar och skolor och gav dem i uppgift att teckna maskoten Gnagis och AIK:s klubbmärke på ett nytt sätt. En utmaning som nu har blivit en tröja. 

– Det var många som gjorde ett jättefint jobb och till slut föll valet på sexåriga Frejas teckning som nu har tryckts på 50 tröjor och som kommer att säljas till förmån för stiftelsen. 

Under matchen den 4 december kom det in totalt 20 000 kronor till Börje Salming ALS-stiftelse.

Text: Elisabeth Nore

Dela inlägg