Hockeylegendarer i Ö-vik bjuder på trerätters

February 2, 2023
bankettens fina lokaler i ö-vik

I mitten av januari bjöd fyra hockeyprofiler och deras ägarkollegor in till en helkväll på Strandkaj kök & bar. Drinkar och meny med tydlig koppling till Börje och en auktion med signerade matchtröjor och värdefulla aktiviteter var det som väntade de 75 gästerna.

– Det är kul att få bidra i det lilla och det är så tydligt hur omtyckt Börje var, säger Markus Näslund, tidigare NHL-spelare och numera bland annat delägare i en restaurang i Örnsköldsvik.

Tillsammans med Peter Forsberg, Fredrik Varg och Magnus Gestrin driver de och övriga delägare Strandkaj kök & bar i Örnsköldsvik. OwnersNight, som kvällen kallades för, blev en kväll för Börje och ett sätt att ge lite tillbaka till en stor förebild.

– Börje banade väg för oss som kom till NHL efter honom. Innan jag åkte över till Pittsburgh och Börje precis hade kommit hem, så var vi båda med i en intervju och efteråt stannade Börje kvar och tog sig tid att sitta ned och prata med mig och förbereda mig för livet i NHL. Det betydde mycket, säger Markus Näslund.

Från NHL till servitör

Middagsgästerna på Strandkaj kök & bar hade i förväg betalt för en trerätters meny med smak från Norrland som till exempel Kalix löjrom och hjortron. I baren stod Emil Åreng och Zakarias Lindahl från Bar Facit i Umeå och som hade tagit fram specialdrinkar för kvällen med passande namn som Stitches and Bones och BJ Highball.

Efter middagen startade en auktion med bland annat signerade matchtröjor från Markus och Peter. Gästerna kunde även buda på att restaurangens två kockar kommer hem och lagade mat åt tio personer.

Och ytterligare ett uppskattat inslag var att serveringspersonalen under OwnersNight bestod av hockeyspelare och de övriga delägarna.

Hur var det att jobba som servitör?

– Det var svettigt men det gick bra. Jag tror att ett glas gick sönder under dukningen, men vad jag vet så sölade vi inte ned några gäster, och det var skönt, avslutar Markus Näslund.

Överskott från kvällen på Strandkaj kök och bar inbringade 186 000 kronor till Börje Salming ALS-stiftelse.

Markus Näslund, Fredrik Varg, Klas Dahlberg, Magnus Gestrin, Zakarias Lindahl, Emil Åreng och i den främre raden Håkan Martinell, Eva Ericson och Sandra Falck.
Fotograf: Pontus Landfors

Elisabeth Nore
February 2, 2023

Feb 02, 2023

Fler nyheter

Det senaste från stiftelsen och forskning inom ALS

Börje Salming gör ett hjärta med händerna

Apr 23, 2024

April 23, 2024

Börje Salming ALS-stiftelse startar initiativet Ge tillbaka för att stötta anhöriga

Initiativet Ge tillbaka innebär att stiftelsen arrangerar mötesplatser för anhöriga.

Mar 12, 2024

March 12, 2024

Behind my heaven samlar in pengar till ALS-forskning

Fredrik Lööf släpper en låt till förmån för forskning.

Henric von Zweigbergk på jobbet under Eurovision 2016

Mar 05, 2024

March 5, 2024

Henric von Zweigbergk är ambassadör Börje Salming ALS-stiftelse

Nu ansluter Henric som ambassadör för Börje Salming ALS-stiftelse.

Amongst expansive red sands and spectacular sandstone rock formations, Hisma Desert – NEOM, Saudi Arabia | The NEOM Nature Reserve region is being designed to deliver protection and restoration of biodiversity across 95% of NEOM.by NEOM
Forskning

Lovande ansökningar om forskningsanslag till Börje Salming ALS-stiftelse

I början av september genomfördes Minnesgolfen på Ågesta golfklubb. Nytt för i år är samarbetet...

"Jigsaw"by Marek Piwnicki
Forskning

Lovande ansökningar om forskningsanslag till Börje Salming ALS-stiftelse

I början av september genomfördes Minnesgolfen på Ågesta golfklubb. Nytt för i år är samarbetet...

Hisma Desert – NEOM, Saudi Arabiaby NEOM
Forskning

Lovande ansökningar om forskningsanslag till Börje Salming ALS-stiftelse

I början av september genomfördes Minnesgolfen på Ågesta golfklubb. Nytt för i år är samarbetet...

Hjälp oss att hjälpa - Börje Salming ALS-stiftelse bidrar till att hitta en botande behandling av ALS

Hör av dig till oss så pratar vi om upplägget.

Du fyller sedan i ett formulär som du får från oss där du beskriver din aktivitet och vad den kan tänkas innebära.