Mora IK:s Enkronasmatch för Börje Salming

Mora IK har en lång tradition att kombinera hockey med välgörande ändamål. Så även i år då klubben beslutade att samla in pengar till Börje Salming ALS-stiftelse i samband med klubbens Enkronasmatch.
Nicklas Lidström tillsammans med Måns Carlsson och Jimmie Jansson Lorek inför pucknedsläpp under Mora IK:s Enkronasmatch.
Nicklas Lidström tillsammans med Måns Carlsson och Jimmie Jansson Lorek inför pucknedsläpp under Mora IK:s Enkronasmatch. Bakom dem står Peter Masuhr, tf klubbdirektör, Mora IK. Foto: Krister Larsson

– Valet var enkelt för oss. Börje betyder så mycket för hockeyn, både här i Sverige och utomlands och vi i Mora IK vill gärna dra vårt strå till stacken, säger Peter Masuhr, tf klubbdirektör, i Mora IK.

2013 genomförde Mora IK sin första Enkronasmatch. Upplägget innebär att företag som väljer att ansluta sig till Enkronasmatchen betalar en krona och för varje åskådare som kommer till matchen och därefter betalar ett valfritt belopp per besökare. Tidigare har bland annat Barncancerfonden och Tobias-registret fått ta del av intäkterna och i år blev det alltså Börje Salming ALS-stiftelse.

Träffade Börje på en parkering

– Jag har egentligen ingen personlig koppling till Börje mer än att jag en gång av en slump träffade honom på en parkering i Furudal och han var precis så som alla säger, en genuint härlig och ödmjuk person, trots sin storhet. 

Nedsläppet genomfördes av Nicklas Lidström, styrelseledamot i Börje Salming ALS-stiftelse, och som innan matchen startade berättade om stiftelsen och arbetet med att samla in pengar till stöd för ALS-forskning . 

– Vi har fått en väldigt fin återkoppling från både publik och klubben. Det här är definitivt något vi skulle vilja göra som ett återkommande arrangemang. 

Mora IK:s Enkronasmatch bidrog med 50 000 kronor till Börje Salming ALS-stiftelse.

Text: Elisabeth Nore

Dela inlägg