Stiftelsens ambassadörer

Ambassadörer Börje Salming ALS-stiftelse

Stiftelsens ambassadörer är Micael Bydén, Rolf Edberg, Rasmus Sandin, Valter Skarsgård, Ingemar Stenmark och Mats Sundin. Ambassadörerna arbetar för att sprida kunskap om ALS och samla in pengar till forskning och stöd till anhöriga.

En kväll för Börje

Se filmer med ambassadörerna från En kväll för Börje

Valter skarsgård

Valter Skarsgård berättar om sin roll som Börje i Viaplay-serien

Valter Skarsgård, ambassadör Börje Salming ALS-stiftelse, berättar om den hårda träningen inför rollen i Viaplay-serien om Börje och om första mötet med Börje.

Mikael Bydén

Micael Bydén om sitt första möte med Börje Salming och Tor Cavalli-Björkman om att leva med ALS

Micael Bydén berättar om sitt första möte med Börje tillsammans med Mark Milley, dåvarande amerikansk arméchef och idag USA:s försvarschef. Kollegan Tor Cavalli-Björkman berättar om att leva med ALS.

Mats sundin

Mats Sundin och Nicklas Lidström om hockeyminnen, Börjes betydelse och Bill Daly

Mats Sundin och Nicklas Lidström berättar vad Börje har betytt för dem som hockeyspelare och människa. Dessutom en hälsning till alla från Bill Daly, NHL.

Stiftelsens ambassadörer

Överbefälhavare Micael Bydén

Mikael Bydén

Ambassadör

Micael Bydén är Sveriges överbefälhavare och dessutom en mångårig vän till Börje Salming. Micael har upplevt när kollegor och vänner har insjuknat i ALS.

Valter Skarsgård ny ambassadör Börje Salming ALS-stiftelse

Valter Skarsgård

Ambassadör

Valter Skarsgård är skådespelare och har bland annat gjort rollen som Börje i Viaplay-serien om Börje Salming. Börje var delaktig både i valet av Valter för rollen och under inspelningen.

Rolf Edberg

Ambassadör

Rolf är en svensk hockeyspelare och har själv erfarenhet av vad ALS innebär som anhörig. Rolf Edbergs fru, Anna-Kari, drabbades av ALS 2016 och avled några år senare.

Rasmus Sandén

Ambassadör

Rasmus är hockeyspelare i Vancouver Canucks och tidigare Toronto Maple Leafs. I samband med att Rasmus inledde säsongen i Toronto träffade han Börje Salming.

Mats Sundin

Ambassadör

Mats Sundin en av Sveriges mest framgångsrika hockeyspelare och har gjort 18 säsonger i NHL, varav 13 i Toronto Maple Leafs. Börje Salming var en nära vän till Mats.

Ingemar Stenmark

Ambassadör

Ingemar Stenmark är en av världens mest framstående inom slalom och storslalom. Ingemar var han även en nära vän till Börje och familjen Salming.

Nyheter stiftelsens ambassadörer